,,Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia Cerurilor” (Matei 18, 3)

11:54, joi, 1 ianuarie, 2015

Colindăm, colindăm iarna pe la oameni dragi și buni – așa au cântat cu vocea lor dulce copilașii de la grădinița Ghiocel din satul Saharna Nouă într-o zi minunata și frumoasa cu adevarat de iarna, cu zăpadă și ger, unde în jurul bradului s-au adunat și i-au încântat pe cei maturi cu poezii ,cântece și colinde.

Pe lângă părinții, la matineu,au fost și oaspeți de onoare – primarul satului Dna Macrii Mariana și preotul paroh Ierom. Vartolomeu Murea împreună cu Ierom.Vasilisc Donică , profesorul de religie din gimnaziul Saharna Nouă . Ei cu mare dragoste și bucurie s-au reîntors la vârsta când magia frumoaselor sărbători de iarnă și îndeosebi Nașterea Pruncului Iisus în ieslea cea săracă. Era ceva nemaipomenit de frumos și surprinzător. Pentru câteva clipe ne-am simțit copii nevinovați și cuminți, ascultându-i cu nesaț pe acești micuți. Spre finalul matineului preotul paroh a remarcat “ dacă continuăm să conlucrăm în parteneriat cu toate instituțiile și să educăm tânăra generație în dragostea față de Dumnezeu, viitorul tuturor este în mâini demne și sigure”

Pe lânga darurile ce le-a adus Sfântul Nicolae micuților și oaspetii,la rândul lor, au daruit cu mare drag celor mici colete cu dulciuri și jucării, cât și broșure cu învățături duhovnicești,povețe și istorioare de morală creștină,ca copiii și în continuare să fie educați în dragostea față de Dumnezeu și semenii săi, căci precum afirmă și Petre Tutea ,, Fără Dumnezeu omul crește un animal rațional și vorbitor,care vine de nicăieri și merge spre nicăieri’’.

Bucuroși de darurile primite ,copiii nu au rămas nici ei îndătorați față Hristos, Cel născut pentru mântuirea lumii și nici față de oaspeți; și le-au adus în dar spre final, un recital de colinde și poezii dedicate acestei sărbători sfinte :’’Mergeți și vedeți minunea / Și vestiți în toată lumea / Astăzi s-a născut Iisus / Slava Domnului de sus…’’


În sus