Adormirea Maicii Domnului la mănăstirea Saharna

4:35, joi, 28 august, 2014

La data de 28 august , Biserica Ortodoxă cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, cel mai de seamă eveniment religios al anului, din grupul sărbătorilor care o preslăvesc pe Sfânta Fecioară Maria. Praznicul Adormirii Maicii Domnului este cunoscut în popor sub numele de Sfântă Măria Mare sau Uspenia (denumire slavă).

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a adunat la sfânta mănăstire zeci de credincioși, care au au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească venind cu flori în mâini aducând omagiu Preasfintei Fecioare.În sunetul solemn al clopotelor mănăstirești,toți cei prezenți la slujba de sărbătoare au înconjurat biserica Sf.Treime cu cântări închinate “celei mai cinstite decât serafimii” cu eptaful care a fost purtat în mâini de preoții mănăstirii.

La finalul acestui praznic măreț,parintele Adrian Baciu,starețul sfintei mănăstiri,în cuvântul său către creștini a pus accent pe semnificația acestei sărbători reamintind de împortanța acestui eveniment si că nici timpul, nici spaţiul, nici limitările umane, nu mai pot opri pe Maica Domnului să fie pretutindeni în har, mângâind pe cei îndureraţi şi inspirând Biserica Fiului ei.

La finalul slujbei a fost săvârșită o panihidă la mormântul monahiei Maria după care creștinii au fost învitați la o agapă frațească

Ierom.Iuvenalie Ghervas, secretarul mănăstirii


În sus