Bucură-te lauda a toată lumea!

9:38, marți, 5 august, 2014

Clopotul de sărbătoare a chemat enoriașii și pelerinii în data de 5 august, când este sărbătorită icoana Maicii Domnului de la Poceaev cinstită local și de obștea mănăstirească, la o slujbă arhierească oficiată de PS Anatolie, episcop de Cahul și Comrat fiind în frunte la un sobor de preoți atât din mănăstire cât și cei învitați la acest eveniment important în viața eclesiastică.

Cu bunăvoința Lui Dumnezeu, s-a format deja o tradiție ca în fiecare an,începând cu prima zi a lunii august, copia icoanei Maicii Domnului de la Poceaev este purtată în mâini de către pelerinii, care parcurg drumul crucii cântând imne de laudă aduse Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, din or.Bălți până ajung în seara de 4 august la porțile Sfântei Mănăstiri. Procesiunea a avut popasuri în localitățile de pe traseul Bălți-Rezina,unde pelerinii au fost întâmpinați de către preoții-parohi și enoriașii, care au gazduit pelerinii în casele lor.Sosind la mănăstire toți cei prezenți la drumul crucii au fost serviți cu o ciorbă mănăstirească și cazați în Casa de oaspeți Sf.Avraam.

Bucuria sărbătorii a fost împărtășită și de mulțime de credincioși, închinători și pelerini veniți din mai multe localități ale țării noastre și din Ucraina.

În timpul Sfintei Liturghii oficiate de către PS Anatolie,s-au rostit rugăciuni de invocare a milei lui Dumnezeu şi ajutorul Preasfintei Fecioare asupra întregii noastre ţări,la finalul cărei Vlădîca a rostit un cuvânt de zidire sufletească,în care a menționat nemijlocita importanță a Maicii Domnului în viața fiecărui om,precum și iertarea,dragostea și mila față de aproapele nostru, despre pacea și înțelegrea între oameni în țara noastră multinațională.

Cuvântul său Preasfințitul Anatolie a încheiat cu o mulțumire Arhimandritului Adrian Baciu,starețul mănăstirii,pentru dragostea și bunăvoința de a împărtăși duhovnicește bucuria acestei frumoase sărbători și a adresat tuturor prezenți o felicitare cu ocazia acestui praznic măreț.

Conform tradiției mănăstirești, enoriașii au fost învitați la o agapă frațească în trapeza mănăstirii.

Ierom.Iuvenalie Ghervas, secretarul mănăstirii.


În sus