Ce poate fi mai frumos decât o biserică plină de creștini și mulți copii-elevi îmbrăcați în portul național?

1:31, luni, 10 aprilie, 2017

“Veseliți-vă, ceruri, împreună cu El” – cu Fiul lui Dumnezeu –“și să se închine Lui toți îngerii lui Dumnezeu: veseliți-vă, neamuri, cu poporul Lui, și să se întărească Lui toți fiii lui Dumnezeu”. (Deut. 32, 5, 28, 32, 43)

Plini de emoții, elevii din IP Gimnaziu Saharna Nouă, asemeni copiilor Ierusalimului, care L-au întâmpinat pe Iisus Hristos cu crenguțe verzi, au asistat azi la prăznuirea Intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos. Prezența lor,  îmbrăcați în straie naționale, și toate faptele frumoase de pe parcursul acestei săptămâni au fost apreciate de Preacuviosul părinte stareț Arhimandritul Adrian, care le-a adus mulțumiri și înalte aprecieri atât elevilor cât și organizatorilor, doamnei director Peru Tamara și profesorului de religie Ieromonahul Vasilisc. După Sfânta Liturghie elevii au fost invitați la o agapa frățească, primind o lecție despre felul cum ar trebui în mod ideal să se servească o masă de către creștinii ortodocși. Mergând pe străzile satului, au împărțit crenguțe de salcie celor care din anumite motive, nu au fost la Liturghia praznicală, vestindu-le apropierea măreței sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, trezindu-le emoții și făcându-i să mediteze  asupra  prezenței lui Dumnezeu  în toată creația lui. Această zi va rămâne ca un model de viață creștină.

Din impresiile creștinilor: ,, Frumoasă sărbătoare astăzi, împlinită de verdele curat și crud al naturii care renaște. Cel mai minunat pentru un creștin este ca în această zi să participe la Sfânta Liturghie. Astfel, aflându-ne aici, la Mănăstirea Sfânta Treime din Saharna, trăim o adevărată revelație alături de o mulțime de creștini cu stâlpări în mână și credință în suflete. Or, ce poate fi mai frumos decât o biserică plină de creștini și mulți copii-elevi îmbrăcați în portul național, ca niște mărgăritare împodobind biserica și dându-ne celor maturi speranța că acesta este viitorul frumos și corect al neamului’’ (Iurchin Alina – enoriașă).

,,În această Sfântă Duminică o grupă de elevi din IP Gimnaziul Saharna însoțiți de dna Peru Tamara- director și profesorul de religie Părintele Vasilisc,  au mers cu crenguțe de salcie în mâini la Mănăstirea ,,Sfânta Treime” pentru a le sfinţi şi pentru a asculta sfânta slujbă. După slujbă au mers pe la locuitorii din sat şi le-au adus sărbătoarea în sufletele şi inimile lor dăruindu-le câte o crenguță de salcie şi un gând bun. După săvârșirea slujbei, părintele Adrian Baciu, starețul acestei minunate mănăstiri a rostit un cuvânt către enoriașii veniți la slujbă în această zi și a menționat importanța acesteia. Cu mare plăcere am ascultat ceea ce s-a povestit , am avut prilejul potrivit de a scoate învățătură mântuitoare pentru sufletul meu şi am reținut cuvintele spuse de însăși Iisus Hristos ,către apostolul Toma, de care trebuie să ne amintim : „Eu sunt calea, adevărul şi viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine” (Ioan 14:6). Fiindcă fără Hristos noi nu avem nici viată ,nici cale si nici nu cunoaștem ce este adevărul. Fie ca şi dumneavoastră să simțiți bucuria de a învăța mai multe lucruri despre Iisus, „calea, adevărul și viața”!’’ ( Cornovan Rodica – elevă în clasa a IX-a, IP Gimnaziu Saharna Nouă )


În sus