Clericii Mănăstirii Saharna promovează implicarea tineretului ortodox în proiecte, acte de voluntariat și școli de cateheză.

2:24, marți, 14 februarie, 2017

Gala Tineretului Ortodox, la prima ediţie, desfăşurată la Biserica USM.

Cu acest prilej, au fost invitați la capela universitară peste 250 de adolescenți și tineri din diferite raioane a republicii pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, la care au participat și 10 tineri, elevi ai gimnaziului Saharna Nouă, însoțiți de profesorul de religie Ieromonahul Vasilisc Donica, clericul Sfintei Mănăstiri Saharna și dna director Tamara Peru.

„Tinerii trebuie sa fie priviți în lumina speranței, ca o resursă și nu ca o problemă. Toți tinerii au vocația sfințeniei. În această perspectivă să-i privim și să-i susținem, spre a-și descoperi fiecare plinătatea propriei vocații. Rolul nostru este de a apropia Biserica de tineri și pe tineri de Biserică. Trebuie să arătăm față de tineri o mare încredere și totodată o mare speranță în posibilitățile lor de a se dezvolta; trebuie să ajutăm generațiile tinere să-și pună întrebări asupra sensului existenței. Biserica trebuie să le ofere răspunsuri autentice la întrebările fundamentale ale vieții și să le sugereze opțiuni de viață care să le dea un sens.”- a menționat Preasfinţitul Ioan.


În sus