Colindul, este un dar de împărtașire a bucuriei Nașterii Domnului

1:19, sâmbătă, 27 decembrie, 2014

Nașterea Domnului, mai mult decât orice sărbătoare, este sărbătoarea iubirii, deoarece Dumnezeu Creatorul atât de mult și-a iubit opera Sa încât a trimis pe Fiul Său în lume ca prin nașterea Sa, să ne mântuiască de păcat.

Cu ocazia acestei sărbatori , Direcția de Învățământ,Tineret și Sport din or. Rezina , deja de câțiva ani organizează Festivalul raional al datinilor și tradițiilor, obiceiurilor de iarnă ,,Să trăiți, să-nfloriți!’’, pentru promovarea și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor populare ; pentru propagarea portului național și perfecționarea maiestriei interpretative a formațiilor folclorice.

Pe lângă participanții ce au venit de la toate gimnaziile și liceele din raionul Rezina, cât și din oraș, au evoluat și formațiile folclorice ,,Tezaur’’ și ,,Fulgușorii’’ de la Gimnaziul Saharna Noua. Ei au vestit frumos Nașterea Pruncului Iisus, într-un program mixt de colinde și urături, cuvinte de felicitare și sorcova strămoșească. Caeta de vestitori de la acest gimnaziu, în bună organizare a profesorului de religie Ieromonah Vasilisc Donică și a dnei Angela Glijin-director adjunct educație, au amintit ascultătorilor de ,,cereasca’’ obârșie a tuturor , de care se uită în ultimul timp și care este neglijată de toți cei absorbiți de ,,grija zilei’’.

,,Hristos se naște, slăviți-l, Hristos din ceruri întâmpinați-l’’ a fost strigătul răsunător în aerul cristalin al iernii care au facut-o pe șefa direcției de învățământ Rezina să menționeze la finalul festivalului că formațiile gimnaziului Saharna Noua s-au prezentat cel mai frumos deoarece instituțiile satului Primaria,Școala și Biserica conlucrează în strânsă legătură.


În sus