Excursie-pelerinaj ,,Drumul spre Golgota’’.

1:08, luni, 10 aprilie, 2017

 

Pelerinajul „integrează toate aspectele ce decurg din natura umană ca atare, dar se deschide… unei semnificații mai ample, teologice, revelatoare a adevarului lui Dumnezeu, a omului, și a mântuirii noastre în Hristos.” 

Cu binecuvântarea preacuviosului stareț al mănăstirii Saharna, Arhim.Adrian Baciu, îndrumați de profesorul de religie Ieromonahul Vasilisc Donica, cu acordul dnei director Peru Tamara, un grup de elevi ai clasei a IX-a din IP Gimnaziul Saharna Nouă au parcurs o excursie-pelerinaj ,,Drumul spre Golgota’’, continuând realizarea planului preconizat pentru desfășurarea săptămânii tineretului ortodox. Pe parcursul itinerarului parcurs elevii și-au aprofundat cunoștințele  moral-religioase, iubirea față de Dumnezeu și și-au dezvoltat orizontul de cunoaștere prin îmbinarea cunoștințelor din domeniile  istoriei și religiei. La toate întrebările și curiozitățile elevilor legate de istorie și religie au raspuns profesorul de istorie d. Lazari Roman și părintele Vasilisc.

Vrem să credem ca prin acest pelerinaj și participarea la celelate activități petrecute în această perioadă, ,,tinerii vor spori în credinţă, în bucurie și fapte bune, spre slava lui Dumnezeu și folosul Bisericii dreptmăritoare’’, după cum ne-a îndemnat și Înaltpreasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din țara noastră.


În sus