Festivalului datinilor și tradițiilor de Anul Nou „Să trăiţi, să- nfloriţi”

1:58, joi, 27 decembrie, 2018

Colectivul de copii,,Tezaur” din Instituția Publică Gimnaziul Saharna Nouă a participat la Festivalului datinilor și tradițiilor de Anul Nou „Să trăiţi, să- nfloriţi” care se organizează în fiecare an în ajunul sărbatorilor de iarnă de către DÎTS Rezina cu scopul de a promova şi valorifica obiceiuri şi tradiţii ce ţin de sărbătorile de iarnă precum şi propagarea portului popular şi a atributelor populare specifice obiceiurilor de iarnă.

Copii au fost pregatiţi cu grijă de către direcţia gimnaziului, profesorul de relige şi profesorul de ed. muzicală dnul Lazari Iurie, cei care cu mare drag transmit tinerei generaţii tot ce au cules cu sfinţenie de la străbuni.
Prin evoluarea lor, copiii au amintint încă o dată, celor ce i-au ascultat, despre marea dragoste a celui născut în ieslea din Bethleem, despre faptul că măcar în ajunul sărbătorilor şi de sărbători cu toţii trebuie să fim mai buni, mai iubitori, având ca exemplu cel mai mare de iubire, smerenie şi jertvă pentru aproapele, pe Dumnezeu cel coborât pe pământ pentru mântuirea neamului omenesc.

Ieromonahul Vasilisc Donica, șef adjunct educație, profesor religie Instituția Publică Gimnaziul Saharna Nouă


În sus