Icoana Maicii Domnului Tricherousa (cea cu trei mâini) a ajuns la Sfânta Mănăstire Saharna

8:26, joi, 3 iulie, 2014

Mare binecuvântare și bucurie i-a revenit întregii comunități a sfintei mănăstiri, care din ziua de 2 iulie până pe 8 iulie v-a găzdui icoana Maicii Domnului Tricherousa ( cea cu trei mâini ).

Este ocazie deosebită pentru toți drepmăritorii creștini să se închine cu smerenie și evlavie la chipul Maicii Domnului de pe Sfântul Munte Athos ,unde nu fiecare are posibilitate de a merge în pelerinaj.

Icoana a fost întâlnită cu mare bucurie duhovniceasă de catre soborul mănăstiresc la poarta mănăstirii, care cântând imne de laudă aduse Maicii Domnului au condus-o și au așezat-o spre venerarea tuturor pelerinlor și enoriașilor în biserica Sfânta Treime din complexul monahal Saharna.

După săvârșirea Te-Deumului de către clericii mănăstirii, enoriasii cei prezenți la slujbă s-au rugat până seara târziu în fața icoanei făcătoarei de minuni, care reprezintă un izvor nesecat de tămăduiri sufleteşti şi trupeşti pentru tot creştinul care vine la ea cu credinţă și evlavie și care este mijlocitoarea pentru noi păcătoșii către Fiul ei Preaiubit, Domnul nostru Iisus Hristos.


În sus