INVITAȚIE.

1:04, luni, 30 iulie, 2018

Stimați enoriași, dragi creștini, multașteptați pelerini !

Cu deosebită dragoste şi bucurie sfântă, vă invităm să parcurgeţi împreună cu noi Drumul Crucii cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Poceaev, cu părticele de moaşte sfinţilor cuvioşi pătinți Iov şi Amfilohie montate în icoană, pelerinaj care va începe în ziua de 31 iulie 2018. Pentru ca cât mai multă lume să aibă posibilitatea să atingă relicva adusă din Sfânta Lavră a Poceaevului, în timpul pelerinajului, soborul de preoţi va staţiona cu icoana la bisericile din satele incluse în traseul procesiunii. Se vor săvârşi rugăciuni de invocare a milei lui Dumnezeu şi ajutorului Preasfintei Fecioare asupra localităţilor amintite şi a întregii noastre ţări.  Sunt aşteptaţi atât credincioşii simpli, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, oameni de cultură, din învăţământ şi alte domenii de activitate.    

Precesiunea în detalii.

31 iulie – Sfânta Liturghie la miezul nopții la biserica din satul Hăsnășenii Mari, r-nul Drochia.

1 august – Pornirea procesiunii la ora 7-00, trecere prin satul Cubolta cu ieșire la traseu național Bălți – Florești. Popas de zi în satul Mărărești. Popas de noapte la ieșire din satul Gura Camencii.

2 august – Pornirea ora 6-00 , popas de zi satul Pohoarna la biserică satului. Procesiunea va trece prin satul Chipeșca, cu popas de noapte la Răspopeni la biserica satului.

3 august – Pornirea ora 7-00 , popas de zi în satul Ignăței la biserica satului, popas de noapte la Mănăstirea Pripiceni-Curchi.

4 august – Pornirea la ora 8-00 cu ieșire spre traseu național Orhei – Rezina, popas la biserica din orașul Rezina, staționare în satul Stohnaia, punctul final al procesiunii cu asistarea la Privegherea Praznicală și cazarea pelerinilor la Mănăstirea Saharna.

5 august – Sfânta Liturghie Arhierească în cinstea prăznuirii Chipului Maicii Domnului de la Poceaev.


În sus