Sfântul Mare Mucenic Dimitrie sărbătorit în s.Saharna Nouă

7:02, luni, 9 noiembrie, 2015

Dangătul clopotelor a chemat în ziua de 8 noiembrie enoriașii satului Saharna Nouă la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de starețul Sfintei Mănăstiri Saharna, Arhimandritul Adrian Baciu împreună cu reprezentanții administrației mănăstirești, care au fost învitați de către consiliul bisericesc al parohiei împreună cu preotul-paroh Bartolomeu Murea, clericul Mănăstirii Saharna care deservește acest sfânt locaș.
La slubă au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și raionale, dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, primarul satului Saharna Nouă dna Mariana Macrii , precum și ctitorii bisericii. Spre finalul slujbei părintele-paroh a împărțit pentru miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici iconițe, iar ctitorilor le-au fost înmânate certificate de ctitorie și icoane aduse din or.Thesalonic, Grecia, unde se păstrează cu sfințenie moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie , izvorâtor de mir. După Slujbă s-a săvârșit un Te-Deum, iar pentru ctitorii plecați din viață o panihidă.
Preacuviosul părinte arhimandrit i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocazia hramului satului și a felicitat pe cei care poartă numele Sfântului Dimitrie.


În sus