Slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Saharna.

7:31, vineri, 28 august, 2015

  Astăzi sunetul solemn al clopotelor mănăstirești a chemat enoriașii și pelerinii la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Arhimandritul Adrian Baciu, starețul Sfintei Mănăstiri Saharna, care au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească de slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului.

Biserica a fost neîncăpătoare pentru credincioșii veniți din diferite localități ale raionului Rezina și a Transnistriei, să participe la acest moment deosebit de rugăciune, care au fost martori și la tunderea în schima cea mare a monahiei Magdalena.

Spre finalul slujbei Preacuviosul părinte stareț, a felicitat cuvioasa maică shimonahia Maria, oferind în dar o icoană a Maicii Domnului, și a ținut cuvânt către creștini prezenți, în care a menționat importanța monahismului ortodox în lumea contemporană și că împărăţia cerurilor poate fi trăită încă din această lume, anume în mănăstire, care este noua familie pentru monahi şi monahii.

După înconjurarea bisericii Sf.Treime cu Sfântul Epitaf, toți cei prezenți la slujba au fost invitați la o agapa frățească.

 


În sus