Târnosirea bisericii cu hramul *Minunea Sf.Arh.Mihail din Colose*.

7:52, sâmbătă, 22 octombrie, 2016

Cu bunăvoința și binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, astăzi în data de 22 octombrie 2016, a fost târnosită biserica cu hramul *Minunea Sf.Arh.Mihail din Colose*, care în acest an împlinește 115 ani de la întemeiere.


Slujba sfințirii a oficiat PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, slujind în fruntea clericilor Sfintei Mănăstiri Saharna.
În timpul Sfintei Liturghii, Arhimandritul Casian Iurcu, clericul mănăstiiri,în a cărui administrare se alfă parohia, a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”, de gradul III. pentru contribuția considerabilă în renovarea bisericii parohiale.
Din cei prezenți la slujbă au fost decorați cu distincții bisericești ctitorii bisericii și creștinii care au participat activ la reparația și amenajarea sfântului lăcaș.

După Sfânta Liturghie, PS Ioan, însoțit de Preacuviosul părinte Adrian, starețul Sfintei Mănăstiri Saharna, a vizitat noua biserică din s. Saharna Nouă, care se află sub îngrijirea Ieromonahului Bartolomeu Murea, clericul mănăstirii.

Tot la această slujbă deosebită au participat directorul IP Gimnaziul Saharna Nouă. D-na Tamara Peru, șef adjunct de studii Ieromonahul Vasilisc Donica cu elevii, care au fost deosebiți de frumoși și cuminți în straiele portului național și au slăvit pe Dumnezeu cu două cântări duhovnicești, fiind conduși de profesorul de muzica dl Veaceslav Chiosa care a organizat și corul de profesori al acestui gimanziu, la rândul lor, și profesorii, au slăvit pe Dumnezeu cu două pricesne.


În sus