Vindecări la Mănăstirea Saharna. Mărturiile creştinilor

7:05, sâmbătă, 22 noiembrie, 2014

Minunile Preacuviosului Macarie
Cuviosul Macarie nu a lăsat mărturii despre sine, despre el vorbeşte lumea care a fost vindecată pe vremea când trăia. Acum, toţi cei care roagă cu tărie la racla cu moaştele, aflată în Biserica „Sfânta Treime”, găsesc alinare şi vindecare a bolilor trupeşti şi sufleteşti.
Paşii vindecatului
Părintele Iuvenalie povesteşte că într-o seară de joi, când la Mănăstire se săvârşeşte Sfântul Maslu, într-un scaun cu rotile a fost adus un bărbat – nu putea merge şi fiecare atingere a corpului îi provoca dureri de nedescris.
Cu mare greu a ajuns în biserică, a stat lângă racla cu Moaştele Preacuviosului Macarie, apoi a fost dus la Izvorul minunilor, în care s-a înmuiat icoana şi sfinţit apa, rudele l-au scufundat.
Peste o săptămână deja se observau schimbări în bine, iar peste alte şapte zile, cam greu, dar acest om s-a dus singur la izvor.
Izbăvitorul de cancer
Ieromonahul Filaret Ciachir de la Mănăstirea Saharna mărturiseşte: „Într-o zi am primit o femeie la spovedanie. După ce şi-a mărturisit păcatele şi a primit dezlegare, ea a început să plângă.
Bineînţeles, am întrebat-o de ce plânge. Mi-a spus că de bucurie, pentru că s-a spovedit şi a fost iertată şi că prin rugăciunile Cuviosului Macarie a fost vindecată de cancer.
I-am zis să-şi spună numele să afle şi alţi creştini, ea, însă, a preferat să nu-şi dezvăluie identitatea”.
Călugărul zice că pentru slava lui Dumnezeu şi pentru ajutorul oferit de Preacuviosul Macarie nu a putut trece sub tăcere această vindecare miraculoasă.
Cu faţa şi sufletul curate
Ecaterina S. din Ghidighici, Chişinău, spune: „În vara anului 1998 pe faţă mi-au apărut nişte răni (cruste groase de culoare închisă) acoperind ambii obraji. Am consultat mai mulţi medici dermatologi din Chişinău, dar nu a dat niciun rezultat, ei neputând nici măcar să stabilească ce fel de boală este şi care este cauza apariţiei. Unele tratamente urmate mi-au agravat şi mai mult starea de sănătate. Începea să mă cuprindă deznădejdea, pentru că de 2 ani mă chinuia această boală şi eram respinsă şi de prieteni, şi de cunoscuţi, eram evitată şi pe stradă, pentru că tuturor le era frică să nu se molipsească.
Chiar la o frizerie am fost rugată să părăsesc salonul. Îmi era foarte greu.
În primăvara anului 2000 am venit la bunica, care locuieşte în Saharna şi care m-a sfătuit să merg la mănăstire.
Timp de câteva zile am asistat la slujbe la sfânta mânăstire, având ocazia să mă închin la moaştele Preacuviosului Macarie.
În ultima zi înainte de plecarea mea din Saharna m-am închinat din nou, fiind cu totul deznădăjduită. În aceeaşi seară, în timpul rugăciunii, rănile de pe obraji au început să se decojească, lăsând faţa curată, fără niciun semn, de parcă nici nu fusesem bolnavă timp de doi ani.
Vrednic de menţionat este şi faptul, că prin rugăciunile Preacuviosului Macarie, în vara aceluiaşi an, am reuşit să intru la Facultatea de Teologie de la Universitatea Craiova, deşi eram studentă la un colegiu cu profil economic.
Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi! Laudă mare Domnului şi cinste Preacuviosului Macarie, care m-a ajutat!”
Sănătate de la bătrânelul de pe icoană
Ioan V. din Orhei: „Pe neaşteptate am început să mă simt rău, iar medicii la care mă adresam îmi spuneau, că, din punct de vedere medical, sunt total sănătos. Ziceau ei, medicii, ce ziceau, dar mie tot rău îmi era. Am auzit de mănăstirea Saharna şi am hotărât să merg.
Aici am fost bine primit, dar – necaz! În biserică nu puteam sta, tremuram, mă scutura o putere nevăzută.
Umblam prin ograda mănăstirii fără rost. La poartă m-a întâlnit un bătrânel, care m-a întrebat de ce umblu. I-am zis că am venit să mă tămăduiesc, dar iată nici de rugat nu mă pot ruga, nici la biserică nu mă pot duce şi nu ştiu ce să fac. El m-a blagoslovit şi m-a trimis acasă, zicându-mi că sunt sănătos. Eu m-am mirat, dar l-am ascultat şi … minune! Ajungând acasă, m-am simţit deplin sănătos şi plin de puteri.
M-am hotărât să merg înapoi la mănăstire pentru a mulţumi lui Dumnezeu şi intrând cu uşurinţă în biserică am văzut un sicriu, iar lângă el o icoană. De pe icoană mă privea cu blândeţe (!!!) acel bătrânel. Atunci am aflat că acesta este Preacuviosul Macarie şi că încă pe mulţi ca mine i-a ajutat. Mulţumesc!”
Întoarcerea la cele sfinte
Agafia Rusu, Chişinău: “Pot să spun că Preacuviosul Macarie ne-a schimbat radical viaţa, mie şi copiilor mei, precum şi altor oameni. Soţul meu, ca şi mine în trecut, era necredincios. De Mănăstirea Saharna am aflat recent, datorită moaştelor Preacuviosului Macarie, care odihnesc aici. De la bun început am avut mare evlavie către el şi venind, tot timpul îl rugam pentru revenirea la credinţă a soţului meu.
Să ştiţi că rugăciunile mi-au fost ascultate, pentru că acum soţul meu merge singur la biserică, la mănăstire, ţine post, iar în familie totul este bine. Mulţumesc părintelui Macarie precum şi tuturor călugărilor ce se nevoiesc la Saharna”.
Acestea sunt doar o parte din minunile Preacuviosului Macarie. Sunt convins că mulţi dintre cei care citesc această pagină au cunoscut vindecare trupească şi sulfetească.
Dacă aveţi mărturii, le aşteptăm cu mare drag la redacţie.
„Mărturiile sunt spre povaţa tuturor creştinilor”, zice ieromonahul Iuvenalie.
Sursa: http://eleonoralisnic.blogspot.com/

În sus