Vizita arhipăstorului la praznicul Sf. Cuvios Macarie

11:24, duminică, 25 mai, 2014

Casa Mare a Sfintei Mănătiri Saharna ,plină de soare ,bucurie și o mare de flori ,a deschis larg ușile ,la data de 25 mai cu ocazia vizitei Înalt Preasfințitului Vladimit, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, învitat de comunitatea monahală la praznicul Sfântului Cuvios Macarie.

Mulțime de oaspeți ,turiști ,pelerini și localnici au săvurat din atmosfera extraordinară a acestei zile de sărbătoare.

Și în acest an, prin bună voința lui Dumnezeu credincioșii au parcurs Drumul Crucii de la biserica Acoperemânul Maicii Domnului din or.Rezina până la mănăstire ,cu icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț și icoana Cuviosului Macarie de la Saharna.

Chintesența acestui eveniment a fost vizita canonică a Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie, fiind în frunte a unui sobor de preoți din mănăstire și din blagocinia or. Rezina. În cadrul Sfintei Liturghii, Ierodiaconul Vasilisc Donică a fost hirotonit în treapta de Ieromonah.

Spre finalul serviciului divin, Chiriarhul a rostit către obștea monahală, preoții slujitori, închinătorii și pelerinii un cuvînt de zidire sufletească și de felicitare. Prea Sfinția Sa a adus alese mulțumiri părintelui stareț, arhimandritului Adrian Baciu pentru grija spirituală ce o poartă pentru Sfânta Mănăstire ,iar tuturor credincioșilor prezenți la slujbă, le-a adresat profunde considerațiuni pentru dragostea și bunăvoința de a împărtăși duhovnicește bucuria acestei frumoase sărbători.

Cu aleasă stimă Ierarhul a înmânat distincții bisericești președintelui raionului Rezina, d-nei Eleonora Graur și ctitorilor Sfintei Mănăstiri pentru activitate sârguincioasă spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După parastasul făcut la mormântul maicii Maria Baciu , Vladîca a vizitat și șantierul noii biserici-catedrale “Învierea Domnului” care este desfășurat pe teritoriul mănăstirii. Atmosfera prielnică din cadrul acestul eveniment ,însoțită de cântarile fanfarei a fost preluată de agapa frățescă la care au fost învitați toți creștinii de pe teritoriul mănăstirii.

Ierom. Iuvenalie Ghervas,
secretarul Sfintei Mănăstiri Saharna


În sus